Sommaren

Ännu en sommar har passerat... Inget nytt att tiden går fort. Den här sommaren skulle jag ut och vandra med min hund. Både för att se mig omkring med min kamera, men mest för att försöka gå ner i vikt. Men det har inte riktigt funkat för mig. Jag har både haft mycket att göra, men samtidigt ingenting...känns det som. Svårt att förklara, men jag har på något vis varit rastlös. Samtidigt som jag knappt haft tid för annat. 

Tack vare COVID19 har jag knappt haft tid för vänner. Som tur har jag haft några av dem bästa runt mig, så jag kan inte gnälla på det sällskap jag haft.

 Men den här sommaren har jag ridit, klippt mängder med gräs, jobbat med mina bin och deras honung, målat en och annan tavla, försökt jobba på en bok jag skriver med en vän och gått Stockholm Fotomaraton. 

Ridandet kan jag inte kommentera mycket. Jag är för tung för hästarna (får jag ofta höra) och känner ingen inspiration för att rida. Jag skulle vilja klä upp mig stiligt och dra på träningar och tävlingar, men det är för många stenmurar för mig att riva... Så vi får se hur den framtiden blir. 
Roligare är väl att vi väntade fyra föl i år, och fyra pigga föl fick vi. Tre hingstar och ett sto. Vi är lite smått missnöjda över det... Eller "vi" och "vi". Jag är en som klickar lättast med valackar och hingstar, så jag är helt ok med det. Men mina kära föräldrar är såklart missnöjda över att på två år har vi fått tio föl, sju av dem är hingstar och tre är ston. Dom hade hellre sett en omvänd tabell... Men men, det är inget man kan göra åt! Ha!

Men vi fick: 
Kalcifer e. Baloé HP ue. Bravour
Red Cash e. Contant Q ue. Lasandos
Chili Hill e. Clever Hill Q ue. Chicago Z
Mystic Hill e. Clever Hill Q ue. Lasandos


Ett åringarnas utbildning går... ja, den går. Haha.. Nej, men ärligt så gör jag väl så gott jag kan. Det här är första gänget jag utbildar från allra första början. Vi håller på med longering och jag vill inte stressa fram något.
Hoppas såklart att jag kan få dem så pass säkra så att när det väl är dags att sitta på dem så är det inga större problem än vanligt. Rida in är den lätta delen, speciellt när jag och Jessi jobbar tillsammans. Sen att vi har Gustav som tar första barbacka ridningen är bara ett stort plus! Ni anar inte hur duktig han är med unghästar. Han är fullt medveten om vad jag pratar om när jag säger "Gustav, nu tar du det försiktigt. Duktig häst. Håll dig lugn." 

Våra ettåringa hingstar är till salu. Och i ungefär november blir dom valackar.

Vad har mer hänt...? Ja, jag fyllde 30. Känns så otroligt hemskt. Jag ser det som att livet snart är slut. Ett steg närmare graven. Jag förstår mig verkligen inte hur folk kan tänka possetivt vid den här åldern... Eller ja, jag är en gansak misslyckad människa, och jag kan skriva mer om det. Men jag tror ärligt att vi tar det i ett annat blogg inlägg. Nästa kanske...

Hmm... Ja, mina bin har skött sig fin fint, så nu hoppas jag såklart på att jag kan ge dem en bra skötsel över vintern. Och så får man också hoppas på att våren blir lyckad så att bina får komma ut ur kupan tidigt. 
Tack till alla som har hämtat honung hos mig! Hoppas den smakade bra och ni fick i er några av sommarens vitaminer. Jag är som sagt nybörjare, men ni som fått flytande honung: Kristalliserar den sig, ge burken ett vattenbad eller kör den i micron så blir den rinnande igen. (Säger experterna.)
Och ni som fått fast honung, hoppas den smakar bra! Och jag ska bli bättre på att ympa till nästa år! Lovar!

Stockholm Fotomaraton. Jag har de nu deltagit tre år på rad i Stockholm Fotomaraton. I år var det ju såklart sorgligt att vi bara gick i 8 timmar istället för 24 timmar som jag brukar gå. Men i dessa tider med COVID19 så ska man vara tacksam att dom körde ett fotomaraton överhuvudtaget. Som vanligt var jag inte helt nöjd med min bildserie, men det är svårt när man är tidsbegränsad och får teman som kan tolkas på flera, flera sätt...Men av de 12 bilderna vi lämnade in var jag riktigt nöjd med c hälften ungefär. Jag kan lägga upp bilderna här om någon är intresserad, men det blir först när juryn har valt ut en vinnare. Innan dess får jag inte lägga ut mina bilder på sociala medier.

Sist kan jag skriva kort om mina målningar. Jag har mestadels hållit på med fluid painting. Det är jättekul, men kladdigt som bara den... Och där är det samma som med mian foton, jag är inte helt nöjd alltid. Har några målningar jag ska göra om med andra färger och tekniker. Hoppas jag får till en stor och snygg tavla snart. Annars så tittar jag på mina penslar och vill egentligen använda dem. Men jag litar inte på min hands stil i dramat om att skapa något vackert. Jag har inget emot ifall någon säger "jag vill ha en tavla i dessa mått och det ska vara en häst i svart och vitt" . 
Jag lovar, jag gör så gott jag kan. Det är faktiskt bara en tavla jag sålt som var en beställning....som jag blev nöjd med. (Bilden under.) Jag är tacksam för det för det förtroendet jag fick av köparen den dagen. Och tacksam att min hand och hjärna inte klantade till något...vilket dom är bra på.

 

Nu har jag skrivit av mig lite. Det var kul. 
Dags att "...drink up your rum..." och ta in hästarna som ska in för natten. 
Lyssnat mycket på Stormfrun på sista tiden. Det var ett bra hopp från all medeltidsinspirerande musik jag lyssnat på under nästan hela augusti i sorg över att det inte blev någon Medeltidsvecka i år. 

Klart slut!